ΠΡΟΦΙΛ

Ποιοί είμαστε

"χάριν γεύσης" - εταιρικό προφίλ
 

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό του 2014, η Χάρις ετοίμαζε τις παραδοσιακές μαρμελάδες της με φρούτα της εποχής.


Είχε ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια, όταν εγκατέλειψε την «καριέρα» ως τραπεζικός υπάλληλος για μία πιο σημαντική «θέση», αυτή της «μαμάς», να φτιάχνει σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού με φρούτα εποχής για όλη την οικογένεια: φράουλα την άνοιξη, κεράσι, βύσσινο και ροδάκινο το καλοκαίρι, πορτοκάλι, περγαμόντο, μανταρίνι και νερατζάκι το χειμώνα.

Τα έφτιαχνε για όλη την οικογένεια, αλλά και για τους φίλους, στους οποίους τα πρόσφερε σε γιορτές και άλλες περιστάσεις.

 
parallax background

 

Έκανε και τους «πειραματισμούς» της...

λίγο τζίντζερ στο σύκο, κανέλα και μήλο, σοκολάτα στη φράουλα και όλη αυτή η διαδικασία είχε φτάσει να γίνει ένα πολύ δημιουργικό χόμπι

Η «πελατεία» εν τω μεταξύ μεγάλωνε. Οι φίλοι των φίλων ήθελαν κι αυτοί ένα βαζάκι κάστανο για τα Χριστούγεννα, ένας φίλος με εστιατόριο ήθελε κυδώνι για τα κεράσματα του μαγαζιού και ξαφνικά το χόμπι έπαιρνε «διαστάσεις». .

Ο πιο φανατικός οπαδός και επίσημος «δοκιμαστής» των δημιουργιών της, ο σύζυγός της Μάκης, επιχειρηματίας ο ίδιος, της ανακοίνωσε εκείνο το πρωί ότι είχε έρθει η ώρα να κάνουν το χόμπι της μια μικρή επιχείρηση.

Δεν είχαν να χάσουν τίποτα. Ο ίδιος σχεδίασε και έφτιαξε ένα μικρό εργαστήριο με παραδοσιακό εξοπλισμό, σχεδίασε το logo και ανέλαβε όλα τα διαδικαστικά.

Η κυρία Ειρήνη (η καλή πεθερά), με την εμπειρία και τις γνώσεις της στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική, ανέλαβε το ρόλο της βοηθού, συμβούλου και εμψυχωτή.

Έμενε μόνο το όνομα: «ΧΑΡΙΝ ΓΕΥΣΗΣ» για χάρη των γεύσεων που δημιουργούσε η Χάρις!

Κι έτσι ξεκίνησε αυτό το ταξίδι μας, με αγάπη και μεράκι για τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, με τρία απλά συστατικά: φρέσκα φρούτα εποχής από παραγωγούς της περιοχής μας, ζάχαρη και χυμό λεμονιού!

Από την τοπική και την περιφερειακή αγορά, φτάσαμε στην Αθήνα, σε επιλεγμένα καταστήματα delicatessen, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Και σε λίγες μέρες τα προϊόντα «ΧΑΡΙΝ ΓΕΥΣΗΣ» ξεκινάνε και το ταξίδι τους σε «ξένους» τόπους! Με νέο look και ανανεωμένο «ρεπερτόριο» ετοιμαζόμαστε να γλυκάνουμε τον κόσμο!